weetje

Thuiswerk als troef bij rekrutering

Leen Martens
Leen Martens18 februari 2022
Telewerken
Nu thuiswerken niet langer verplicht is, rijst de vraag: Gaan we door op de ingeslagen weg of wordt het straks weer ‘business as usual’? De meeste bedrijven zien het voordeel van telewerken in, en sterker nog, spelen het uit als extra troef bij de rekrutering. Daarnaast is het ook voor de huidige werknemers steeds vaker een belangrijke voorwaarde om te blijven.

Nieuwe werknemers aantrekken

Het loon en de jobinhoud primeren nog steeds, maar thuiswerk kan een belangrijke factor zijn voor een kandidaat om te kiezen voor een nieuwe werkgever. Uit recent onderzoek van SD Worx blijkt zelfs dat de mogelijkheid om af en toe eens thuis te kunnen werken, voor een derde van alle medewerkers in de top drie van bepalende factoren staat om te kiezen voor een nieuwe werkgever. 

Telewerk komt vandaag de dag in elk sollicitatiegesprek aan bod en kan, mits er een duidelijke strategie achter zit, echt een meerwaarde vormen binnen het HR-beleid van een bedrijf. Niet alleen dient uitgewerkt te worden wanneer thuiswerk mogelijk is, maar ook hoe het zit met eventuele compensaties en de combinatie werk-privé. 

Engagement bestaande medewerkers

De zoektocht naar mensen is drukkender dan ooit. Maar ook om medewerkers te behouden, blijkt telewerk een troef. Bij Synergie Belgium werd reeds een thuiswerkbeleid uitgewerkt. “Onze medewerkers van het hoofdkantoor konden al langer één dag per week thuiswerken. Tijdens corona hebben we heel wat voordelen van thuiswerken kunnen vaststellen. Toch blijft een verbinding met het bedrijf en de collega’s ook belangrijk. Voortaan mogen medewerkers van het hoofdkantoor twee dagen per week van thuis uit werken, en de medewerkers in ons commercieel kantorennet mogen een dag thuiswerken. We voorzien hier ook een extra telewerkvergoeding voor.”, aldus Véronique Van de Peer, HR Manager Synergie Belgium. 

Op zoek naar een nieuwe job waarbij je mag thuiswerken?

Synergie Careers heeft vast een job voor jou. Of interesse in een job bij Synergie zelf? Surf dan naar www.werkenbijsynergie.be 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

tips 09 mei 2022

Waarom is een job via een uitzendkantoor interessant voor pasafgestudeerden?

Op zoek gaan naar je eerste job is niet altijd eenvoudig. Je ontbreekt werkervar...

aan het woord 19 april 2022

Dimitri maakte een geslaagde carrièreswitch als technisch commercieel bediende

Dimitri (33) werkte al jaren als machineoperator, magazijnier en administratief ...

weetje 06 januari 2022

Wettelijke feestdagen België 2022

België kent 10 officiële wettelijke feestdagen. Benieuwd wanneer je dit jaar een...