aan het woord

Ksenija Dubkova, Labo Analyst bij Ecca

Leen Martens
Leen Martens13 februari 2020
Ksenija foto testimonial
Na haar studie Master Biomedische Wetenschappen ging Ksenija (27) op zoek naar haar eerste job. Met de hulp van Synergie Careers is ze sinds december aan de slag als labo-analyst voor organische chemie bij Laboratorium Ecca, specialist in het oplossen van analytische problemen in de voedingsindustrie en in het leefmilieu.

‘Biomedische Wetenschappen is een zeer specifieke richting. Het aanbod aan jobs is daardoor tamelijk beperkt. Daarnaast had ik nog geen relevante werkervaring, buiten enkele studentenjobs. Dat maakte de zoektocht extra uitdagend.’

Ik solliciteerde op VDAB voor een vacature van laborant, en kwam zo bij Synergie Careers terecht. Na een uitgebreid persoonlijk gesprek, stelde de consultant van Synergie mij een aantal andere laborantenvacatures voor, waaronder bij Ecca. Mijn contactpersoon bij Synergie heeft meteen een afspraak gemaakt. 

Dit was mijn eerste sollicitatiegesprek en ik was dus best zenuwachtig. Ik ben Synergie dan ook dankbaar dat ze mij heel goed begeleid hebben tijdens het sollicitatieproces. Voor mijn eerste afspraak heb ik alle informatie gekregen over de functie en het bedrijf, waardoor ik een beter idee had wat de vacature echt inhield, en ik goed voorbereid was. 

Als Lab Analyst voer ik verschillende routineanalyses uit op voedingstalen, zoals het opsporen van pesticiden en mycotoxines. Er zijn heel wat verschillende analyses en nieuwe technieken die ik moet aanleren. Ik werk in een rustige omgeving waar ik tijd krijg om te leren, en word goed begeleid. Dat is toch wel fijn als starter. Het is een leuk team om in te werken: zeer vriendelijke mensen, ook de bazen. Analyses zijn routinematig, maar ik besef meer en meer dat ik echt graag labowerk doe. 


Andere blogposts die jou misschien interesseren

weetje 01 februari 2021

Studeer je dit jaar af? Denk eens aan een traineeship

Een traineeship is een startersfunctie en bestaat uit een programma waarbij werk...

weetje 08 januari 2021

Wettelijke feestdagen België 2021

België kent tien officiële wettelijke feestdagen. Benieuwd wanneer je dit jaar e...

aan het woord 25 augustus 2020

Charlotte Loosveld, Management Trainee bij Bleckmann

Charlotte (24) woonachtig in Kortrijk, haalde haar bachelor toegepaste taalkunde...