aan het woord

Charlotte Loosveld, Management Trainee bij Bleckmann

Leen Martens25 augustus 2020
Bleckmann magazijn
Charlotte (24) woonachtig in Kortrijk, haalde haar bachelor toegepaste taalkunde in Gent, haar master meertalige professionele communicatie in Antwerpen en startte haar eerste ‘echte job’ bij logistiek bedrijf Bleckmann voor cluster Gent in Desteldonk en Rieme. Charlotte is ondertussen bijna een jaar Management Trainee, een job die helemaal op haar lijf geschreven is. Zo vertelt ze zelf.

Wat doe je als Management Trainee? 

Als Management Trainee is het de bedoeling dat je veel processen in het bedrijf leert kennen. Het traineeship duurt ongeveer twee jaar, en je roteert regelmatig van functie. Je werkt eerst een maand mee ‘op de vloer’.  Dit wil zeggen dat je meedraait in het magazijn: orderpicking, labellen, pakketjes pakken, enzovoort. 

Na een maand word je teamleader van een afdeling van 15 tot wel 150 mensen. Je leert een team aansturen, je maakt analyses, rapportages, leert goed managen én samenwerken. Kort samengevat, je leidt je mini-bedrijf. Ten slotte ben ik nu al enige tijd communicatie- en marketingtrainee. 


Wat maakt het traineeship boeiend?  

Je leert veel afdelingen kennen en je hebt daardoor ook veel afwisseling. Iedere dag is anders, waardoor de job nooit verveelt. Je wordt ook enorm gecoacht. Het begint met je naaste collega's die je aanmoedigen of die je zaken bijleren. Vervolgens volgen de supervisors of leidinggevende van de afdeling waar je werkt ook je voortgang op. Bleckmann staat bovendien open voor verbeterpunten die je aanbrengt. Ze luisteren effectief naar wat je zegt. 


Wat kan je na je traineeship doen? 

Nadien kan je van alles worden. Meestal groei je in een bepaalde functie, doordat je doorheen je traineeship ontdekt waar je interesse ligt. Ik ben bijvoorbeeld geroteerd naar interne communicatie en marketing. Ik zou heel graag de communicatie- en marketingafdeling binnen Bleckmann (cluster Gent) verder vormgeven. Daarbij wil ik mezelf graag blijven ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aangaan.

charlotte

Wat zijn competenties en ervaringen die je veel kan gebruiken in je job als Management Trainee?

Flexibiliteit, proactiviteit, leergierigheid en teamwork zijn belangrijke pijlers. De logistieke sector is heel afhankelijk van vraag en aanbod. Dit zorgt ervoor dat je je vaak flexibel moet opstellen door eens te veranderen van ploeg, in te springen op een bepaalde afdeling als daar mensen tekort zijn, een zieke collega te vervangen, ... Jezelf blijven ontplooien en initiatief nemen om bij te leren over bepaalde processen of programma’s zijn ook troeven. 

Bovendien is het erg belangrijk om goed te kunnen communiceren en samenwerken in teamverband. Tijdens mijn studies en mijn tijd als leidster in zomerkampen heb ik met vele verschillende mensen samengewerkt en daar heb ik veel uit geleerd. 


Wat is leuk aan werken bij Bleckmann? 

De collegiale sfeer binnen het bedrijf is super! Naast je professionele groei is er ook ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En wordt er veel gelachen. In pre-coronatijden gingen we vaak op stap. Bovendien zijn we een vrij jong team, wat de band versterkt. Voor cluster Gent alleen zijn we al met meer dan twintig trainees.


Wat is je ervaring met Synergie Careers? 

Zeer positief. De consultants screenden eerst vacatures voor me, bespraken die met mij en hielpen me vervolgens aan een aantal sollicitatiegesprekken. Synergie zoekt actief mee naar een job die zowel bij je vaardigheden als persoonlijkheid past. Dat is echt een fijne ervaring en ben hen dankbaar dat ze mij deze kans gegeven hebben. 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

Teaser Mobile School
nieuws 28 februari 2024

Synergie steunt opnieuw Mobile School: zesde sponsorship in twee jaar tijd

Synergie blijft zijn steun betuigen aan Mobile School, een organisatie die zich ...

Tom Vanoirbeek Synergie Belgium
nieuws 04 december 2023

Nieuwe CEO bij Synergie Belgium

Vandaag, op 4 december start Tom Vanoirbeek als nieuwe CEO van Synergie Belgium....

ik ben uitzendkracht
nieuws 27 november 2023

Veilig werken als uitzendkracht: nieuwe website van Preventie en Interim

Heb je vragen over de veiligheid en gezondheid op je werkplek, over wat je uitze...