aan het woord

Snel doorgroeien? Start je carrière als Supply Chain Trainee bij Katoen Natie!

Leen Martens
Leen Martens27 mei 2021
KTN trainee
Heb jij interesse in een leidinggevende functie? Klaar om je handen uit de mouwen te steken en veel bij te leren? Als Supply Chain Trainee bij Katoen Natie groei je binnen 2 jaar door naar een leidinggevende functie binnen een van de logistieke operaties in Gent of Antwerpen.

Van trainee tot leidinggevende in 2 jaar

Voor bachelors heeft Katoen Natie een uitdagend en gevarieerd traineeship van ongeveer 2 jaar.

 • Je carrière start on the job, op de werkvloer tussen de medewerkers. Je voert diverse taken in het magazijn uit. Zo leer je elke schakel in het logistieke proces en verschillende afdelingen kennen.
 • We dompelen je onder in people management. Zodat jij straks je eigen team kan aansturen en coachen.
 • Je ontdekt welke mogelijkheden er voor jou zijn weggelegd. Afhankelijk van je competenties en interesses kan je doorgroeien naar een leidinggevende functie, zoals teamleader van een bepaalde afdeling.
 • De on-the-job-training wordt aangevuld met theoretische opleidingen rond veiligheid, kwaliteit, leidinggeven... Saai wordt het nooit. Katoen Natie investeert volop in jouw groei, zodat je alle geheimen van de logistiek snel onder de knie krijgt. Bovendien ben je hier allesbehalve een muurbloempje, maar moedigen we je aan om actief deel te nemen. Je kan hier ongezien snel doorgroeien.


Jef vertelt

"Ik ben 5 jaar geleden gestart als young potential in een traineeship bij Katoen Natie. Ik heb een traject van 2 jaar doorlopen om Teamleader te worden, om nu te eindigen als Supervisor. Als trainee heb je hier een heel gevarieerd takenpakket. Het begint bij containers lossen, orders voorbereiden, picken, packen en eventueel ook laden. Daarna word je toegewezen aan een departement en daar zal je alle operationele taken uitvoeren, tot in de perfectie.

Ik vind het tof dat het in het begin heel hard werken is en dat, vanaf dat ze je beginnen opmerken, ze je echt zaken aanleren om te blijven groeien en investeren in jou.

Maar het is niet allemaal hard werken, we lachen ook enorm veel op de werkvloer. Er is een hele goede teamspirit en vaak wordt er op vrijdag een pintje gedronken om de week goed af te sluiten." In de video hieronder vertelft Jef ons meer over het Traineeship voor Young Potentials bij Katoen Natie.

 Voordelen van een traineeship bij Katoen Natie

 • Je krijgt een uitdagend en afwisselend opleidingstraject. Je kan werken en leren tegelijk. Als trainee pas je nieuwe kennis meteen toe in de praktijk.
 • Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdekt waar je interesses en krachten liggen.
 • Je krijgt bovendien de mogelijkheid om jezelf binnen de 2 jaar omhoog te werken tot een leidinggevende functie als teamleader of manager van je eigen team of afdeling.
 • Je krijgt goede coaching en persoonlijke begeleiding in het begin van je carrière. Je hebt altijd iemand om op terug te vallen. 
 • Je kan op verschillende afdelingen werken, en krijgt een duidelijk beeld van de organisatie. Je bouwt hierdoor ook snel een netwerk op.
 • Bij Katoen Natie kom je bovendien terecht in een snel groeiend en dynamisch bedrijf met een sterke no-nonsense bedrijfscultuur.
 • Je verdient ondertussen een goed startersloon en krijgt andere voordelen. Kortom, je opleiding wordt betaald.

De perfecte match?

 • Je hebt je bachelor (logistieke richting, bedrijfs- of businessmanagement, handelswetenschappen... ) behaald.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en leiderschapscapaciteiten en wil deze toepassen binnen een professionele omgeving.
 • In stressvolle situaties hou jij je hoofd koel. Bovendien durf je beslissingen nemen.
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen. Bij Katoen Natie heerst een echte hands-on mentaliteit.
 • Je bent bereid te investeren in jezelf, je bent een doorzetter en leert graag nieuwe dingen bij.
 • Je bent flexibel naar uren (ploegen) en taken.Eén ding staat vast: je zal talloze kansen op je weg tegenkomen. Aan jou om ze te grijpen!


Andere blogposts die jou misschien interesseren

tips 09 mei 2022

Waarom is een job via een uitzendkantoor interessant voor pasafgestudeerden?

Op zoek gaan naar je eerste job is niet altijd eenvoudig. Je ontbreekt werkervar...

aan het woord 19 april 2022

Dimitri maakte een geslaagde carrièreswitch als technisch commercieel bediende

Dimitri (33) werkte al jaren als machineoperator, magazijnier en administratief ...

weetje 18 februari 2022

Thuiswerk als troef bij rekrutering

Nu thuiswerken niet langer verplicht is, rijst de vraag: Gaan we door op de inge...