nieuws

Sponsoring Mobile School per vaste aanwerving

Leen Martens31 mei 2022
Synergie sponsort Mobile School
Synergie Belgium steunt al jaren het sociale project MobileSchool.org. Sinds april 2022 kiest het rekruteringsbedrijf voor een nieuwe aanpak, namelijk sponsoring per vaste aanwerving bij een klant.

Duurzame opleiding en samenwerking

Mobile School (www.mobileschool.org) zet zich wereldwijd in voor straatkinderen. Onder het motto ‘Als een kind niet naar school kan, dan brengen we de school naar het kind’ ontwikkelen ze mobiele schoolkarretjes en verzorgen ze de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 60 mobiele schooltjes in 31 landen in de wereld. 

Rekruteringskantoor Synergie is al jaren medesponsor van de mobiele karretjes, die gebouwd worden in de Provinciale Secundaire School Bilzen, en daarna door DHL Global Forwarding ter plaatse worden gebracht.

“Wij steunen de missie van Mobile School enorm, om kansarme jongeren te integreren in de samenleving en kansen te geven om positief bij te dragen aan die samenleving door in hen te geloven en door hen te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.”, aldus Jan Verbeke CEO van Synergie Belgium. 

Over een andere boeg

“We wilden onze medewerkers aanzetten om meer te bewegen en gezonder te gaan leven. Iedereen in het bedrijf heeft in 2017 een stappenteller gekregen.”, zegt Véronique Van de Peer, HR Manager bij Synergie Belgium.  “We hebben actieve uitdagingen gekoppeld aan het project van Mobile School. Bij iedere 150.000 kilometer die we samen stapten, sponsorden we een stukje van de opstart van een mobiele school. Ondertussen hebben we met Synergie meegewerkt aan de opstart van acht mobiele scholen.”

Bewegen blijft bij Synergie nog steeds belangrijk, maar om het initiatief en de sponsoring van Mobile School nieuw leven in te blazen, verandert Synergie in 2022 de aanpak. “Vanaf nu sponseren we 10€ per vaste aanwerving bij een klant. Zo komt het maatschappelijk doel dichter bij ons vakdomein. We koppelen onze opdracht namelijk aan ons maatschappelijk doel: iedereen de kans geven op een vaste job. Zo zouden we willen bijdragen aan de opstart van meerdere mobiele scholen per jaar.”, licht Jan Verbeke toe. 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

Teaser Mobile School
nieuws 28 februari 2024

Synergie steunt opnieuw Mobile School: zesde sponsorship in twee jaar tijd

Synergie blijft zijn steun betuigen aan Mobile School, een organisatie die zich ...

Tom Vanoirbeek Synergie Belgium
nieuws 04 december 2023

Nieuwe CEO bij Synergie Belgium

Vandaag, op 4 december start Tom Vanoirbeek als nieuwe CEO van Synergie Belgium....

ik ben uitzendkracht
nieuws 27 november 2023

Veilig werken als uitzendkracht: nieuwe website van Preventie en Interim

Heb je vragen over de veiligheid en gezondheid op je werkplek, over wat je uitze...