nieuws

Sponsoring Mobile School per vaste aanwerving

Leen Martens31 mei 2022
Synergie sponsort Mobile School
Synergie Belgium steunt al jaren het sociale project MobileSchool.org. Sinds april 2022 kiest het rekruteringsbedrijf voor een nieuwe aanpak, namelijk sponsoring per vaste aanwerving bij een klant.

Duurzame opleiding en samenwerking

Mobile School (www.mobileschool.org) zet zich wereldwijd in voor straatkinderen. Onder het motto ‘Als een kind niet naar school kan, dan brengen we de school naar het kind’ ontwikkelen ze mobiele schoolkarretjes en verzorgen ze de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 60 mobiele schooltjes in 31 landen in de wereld. 

Rekruteringskantoor Synergie is al jaren medesponsor van de mobiele karretjes, die gebouwd worden in de Provinciale Secundaire School Bilzen, en daarna door DHL Global Forwarding ter plaatse worden gebracht.

“Wij steunen de missie van Mobile School enorm, om kansarme jongeren te integreren in de samenleving en kansen te geven om positief bij te dragen aan die samenleving door in hen te geloven en door hen te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.”, aldus Jan Verbeke CEO van Synergie Belgium. 

Over een andere boeg

“We wilden onze medewerkers aanzetten om meer te bewegen en gezonder te gaan leven. Iedereen in het bedrijf heeft in 2017 een stappenteller gekregen.”, zegt Véronique Van de Peer, HR Manager bij Synergie Belgium.  “We hebben actieve uitdagingen gekoppeld aan het project van Mobile School. Bij iedere 150.000 kilometer die we samen stapten, sponsorden we een stukje van de opstart van een mobiele school. Ondertussen hebben we met Synergie meegewerkt aan de opstart van acht mobiele scholen.”

Bewegen blijft bij Synergie nog steeds belangrijk, maar om het initiatief en de sponsoring van Mobile School nieuw leven in te blazen, verandert Synergie in 2022 de aanpak. “Vanaf nu sponseren we 10€ per vaste aanwerving bij een klant. Zo komt het maatschappelijk doel dichter bij ons vakdomein. We koppelen onze opdracht namelijk aan ons maatschappelijk doel: iedereen de kans geven op een vaste job. Zo zouden we willen bijdragen aan de opstart van meerdere mobiele scholen per jaar.”, licht Jan Verbeke toe. 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

aan het woord 20 juni 2022

"De down-to-earth mentaliteit van de Synergie-consultants spreekt mij aan"

Ruben Callens is als HR Business Partner verantwoordelijk voor de werving- en se...

aan het woord 25 mei 2022

Ik startte mijn loopbaan als uitzendconsulent bij Synergie: “Veel afwisseling, snel doorgroeien én veel plezier maken!”

Een eerste job als uitzendconsulent iets voor jou? Wel voor Lotte. Ze vertelt gr...

tips 09 mei 2022

Waarom is een job via een uitzendkantoor interessant voor pasafgestudeerden?

Op zoek gaan naar je eerste job is niet altijd eenvoudig. Je ontbreekt werkervar...