aan het woord

Charlotte, Supply Chain Trainee bij Katoen Natie

Florentina Smaal07 oktober 2022
Charlotte, Supply Chain Trainee Katoen Natie
Gestart op de werkvloer en binnen korte tijd doorgegroeid naar Transport en Customer coördinator. Lees hier het verhaal van Charlotte en haar groeitraject als Supply Chain trainee.

Waarom ben je het traineeship bij Katoen Natie gestart?

Mijn vader werkt al heel zijn leven in de logistieke sector. Daar heb ik altijd naar op gekeken. Het Supply Chain traineeship leek me daarom een uitgelezen kans om de logistieke wereld te leren kennen. Na het afronden van mijn Bachelor bedrijfsmanagement – rechtspraktijk ben ik gestart als Supply Chain Trainee. Ondertussen alweer 1 jaar en 4 maanden geleden.

Hoe verloopt het traineeship?

Eerst heb ik drie weken op de werkvloer gewerkt om het reilen en zeilen van het logistieke proces voor een grote klant te leren kennen. Nadien heb ik ervaring opgedaan in de afdelingen ‘inbound’ en ‘stock’. Ondertussen ben ik ook process guard geweest en medeverantwoordelijke voor enkele verschuivingen tussen magazijnen. Waarna ik teamleader ben geworden en na een jaar ben begonnen in mijn huidige functie als Transport en Customer coördinator.

Wat doe je in je huidige job?

Momenteel ben ik verantwoordelijk voor het transport en de administratie van de operatie Intergamma. Ook voer ik enkele HR-taken uit ter ondersteuning van mijn collega’s. Daarnaast ben ik ook nog stockverantwoordelijke voor andere klanten.

Ik zit veel achter mijn bureau, maar ben ook regelmatig op de werkvloer te vinden om dingen na te kijken en mijn collega’s op te volgen.

Wat maakt het traineeship interessant?

Voor mij is de afwisseling het allerbelangrijkste. Ik heb verschillende taken uitgevoerd waardoor ik op korte termijn al veel heb opgestoken. Ik wil vooral enorm veel bijleren en snel kunnen doorgroeien binnen Katoen Natie.

Wat maakt werken bij Katoen Natie voor jou leuk?

De diversiteit aan verschillende persoonlijkheden en nationaliteiten vind ik een enorm pluspunt. Daarnaast is het ook fijn om met een redelijk jong team samen te werken.

Waarom zou je het traineeship aanraden?

Je hebt bij Katoen Natie enorm veel mogelijkheden en kan alle richtingen uit. Er wordt echt geïnvesteerd in je toekomst door interne opleidingen die gaan van brandpreventie tot coachend leidinggeven.

Wat voor werkgever is Katoen Natie?

Een werkgever die enorm flexibel is, als je dat zelf ook bent, die potentieel ziet in iedereen en je een tweede kans biedt. Ondanks dat we met zoveel werknemers zijn, doet Katoen Natie zijn best om per individu een aangepaste aanpak en persoonlijk traject te voorzien.

Van bij de start krijg je bovendien een meter/peter toegewezen die je meeneemt in de wereld van Katoen Natie en je begeleidt. Voor je het weet, maak je zelf mensen wegwijs in je operatie. Katoen Natie is een grote familie die enkel maar blijft groeien waardoor de job opportuniteiten eindeloos zijn.

Wil jij net als Charlotte je potentieel ontdekken bij Katoen Natie?

Solliciteer dan nu voor het Supply Chain Trainee leertraject. 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

Teaser Mobile School
nieuws 28 februari 2024

Synergie steunt opnieuw Mobile School: zesde sponsorship in twee jaar tijd

Synergie blijft zijn steun betuigen aan Mobile School, een organisatie die zich ...

Tom Vanoirbeek Synergie Belgium
nieuws 04 december 2023

Nieuwe CEO bij Synergie Belgium

Vandaag, op 4 december start Tom Vanoirbeek als nieuwe CEO van Synergie Belgium....

ik ben uitzendkracht
nieuws 27 november 2023

Veilig werken als uitzendkracht: nieuwe website van Preventie en Interim

Heb je vragen over de veiligheid en gezondheid op je werkplek, over wat je uitze...