aan het woord

Marijke, Management Trainee Katoen Natie

Florentina Smaal07 oktober 2022
Marijke, Management Trainee Katoen Natie
Gestart op de werkvloer en binnen korte tijd doorgegroeid naar een coördinerende functie. Lees hier het verhaal van Marijke en haar groeitraject als Management Trainee.

Waarom ben je het traineeship bij Katoen Natie gestart?

Nadat ik afgestudeerd was als psycholoog ben ik een tijdje op zoek geweest naar werk. Ik meldde me aan bij een interimkantoor en de uitzendconsulente zei dat ze misschien wel iets voor me had. Een job die niet in de lijn lag van m’n opleiding maar ze dacht dat het een uitdaging was die ik wel zou willen aangaan. Zo kwam ik bij Katoen Natie terecht. 

Ik kende werkelijk niets van logistiek. Maar ze had gelijk: tijdens het sollicitatiegesprek was ik enorm getriggerd door de uitdaging die Pieter -mijn huidige manager - me voorstelde. Hij zei dat ik me niet zou vervelen als psycholoog en dat het een long term job kon worden binnen een hechte groep. Ik zou veel verantwoordelijkheden krijgen op korte tijd en toen ik hoorde hoe snel je kan groeien binnen het bedrijf was ik helemaal verkocht!

Hoe is het traineeship voor jou verlopen?

Zoals iedere trainee ben ik begonnen in het magazijn: alle processen heb ik doorlopen; inbound, picking, containers lossen en laden. Stap voor stap zijn we beginnen kijken naar wat ik graag doe en naar wat zij van mij verwachten. Mijn interesse lag niet op de vloer, ik wou liever iets met mensen doen, dat lag ook meer in de lijn met mijn studies. Na drie maanden ben ik teamleider geworden van de admin desk in Gent en zo verder doorgegroeid.

Wat doe je in je huidige job?

Ondertussen heb ik een coördinerende functie bij het trainingsdepartement. Ik vind het heel belangrijk dat mensen zich goed voelen binnen het bedrijf zoals ik me hier goed voel. Mensen enthousiasmeren dat ligt mij echt en daar ga ik voor.

Kan je nog verder doorgroeien?

Jazeker! Een coördinerende rol ligt me echt en het is een broodnodige positie. Maar het neemt het niet weg dat ik graag wil doorgroeien tot training manager en me nog meer wil profileren om strategische keuzes te maken. Want dat doe ik heel graag: samen werken met de kopstukken en mee nadenken over hoe we de bepaalde dingen best aanpakken of beter kunnen doen. 

Wat maakt het traineeship interessant?

Ze noemen de management trainees hier de reservetroepen. Wij zijn deel van het volwaardige team maar komen pas in actie als de managers te druk bezig zijn of als ze weggeroepen worden naar een operatie. Dan pas treden wij in actie. Wij worden getraind achter de coulissen om naar voor te treden als het nodig is. Een beetje zoals de reservespeler, altijd voorbereid, klaar en vol goesting om in te vallen. Om ter scoren maar ook om problemen op te lossen. Dat maakt onze rol enorm interessant.

Wat maakt werken bij Katoen Natie leuk?

Voor mij is dat de team spirit die hier heerst. De teamgeest onder de trainees is bijzonder omdat wij ergens allemaal samen door dezelfde miserie gaan, we weten wat het is om getraind te worden, om samen hindernissen te nemen en problemen op te lossen. Ik weet dat het misschien cliché klinkt maar het is echt zo: we zijn erop getraind om op een adequate manier te reageren op onvoorziene omstandigheden. We weten wat we dan moeten doen en gaan er samen voor. 

Wat is een belangrijke learning die jij meeneemt uit het traineeship? 

Wat ik hier heb geleerd naast doorzetten en hard werken? Relativeren. Een probleem is nooit zo erg als het lijkt en als trainee krijg je de ruimte om fouten te maken. Ik kwam net van de schoolbanken, moest heel snel en veel bijleren. En de ruimte krijgen om fouten te maken creëert ook de ruimte om te leren. Dat was een verademing voor mij. Fouten maken dat kon niet, ik dacht altijd dat ik daar zou op afgestraft worden. Hier mag je keihard met je hoofd tegen de muur lopen, zolang je er maar uit leert en ervoor zorgt dat de anderen na jou niet tegen diezelfde muur knallen. 

Wil jij net als Marijke je potentieel ontdekken bij Katoen Natie?

Solliciteer dan nu voor het Management Trainee leertraject.  

Andere blogposts die jou misschien interesseren

Synergie sponsort Mobile School
nieuws 13 maart 2023

Ook in economisch onzekere periode steunt Synergie goed doel Mobile School

Per 400 vaste aanwervingen bij klanten doneert uitzendkantoor Synergie aan Mobil...

Als jobstudent mag je voortaan 600 uren werken
nieuws 15 februari 2023

Als jobstudent mag je voortaan 600 uren werken

Vanaf 1 januari 2023 mag je als student tot 600 uur per jaar werken tegen verlaa...

Hilde testimonial
aan het woord 15 november 2022

“Na een carrière van dertig jaar doe ik nu iets compleet anders en ik voel me daar geweldig bij.”

Ruim dertig jaar lang stonden autobussen centraal in Hilde haar professionele le...