Biocartis

Sinds 2007 is Biocartis actief in het lanceren van innovatieve producten binnen het domein van moleculaire diagnose, met een focus op kanker. 

Moleculaire diagnostische informatie, bijvoorbeeld over welke specifieke kankermutatie een kanker drijft, wordt vandaag steeds belangrijker. Zo kan de arts de beste therapiebeslissing nemen. Er zijn immers steeds meer erg efficiënte ‘gerichte therapieën’ voorhanden, naast bijvoorbeeld bestraling of chemotherapie.

Het belangrijkste product van Biocartis is een soort mini-labo, het moleculair diagnoseplatform Idylla™. Hierin kan een cartridge of test ingebracht worden, waarin een staal zoals tumorweefsel of zelfs bloedplasma geplaatst wordt. Naast zijn gebruiksgemak is Idylla™ vooral snel: een Idylla™ test levert resultaten in gemiddeld 2,5u, versus dagen of soms weken bij traditionele testmethodes. De Idylla™ tests worden in Mechelen geproduceerd. Vandaag heeft Biocartis al tests voor melanoom-, darm- en longkanker in zijn aanbod. Een eerste borstkankertest is in de maak.

Biocartis is vandaag internationaal actief in meer dan 70 landen. Als jong bedrijf met zeer getalenteerde mensen hecht Biocartis er veel belang aan om de juiste dingen op de juiste manier te doen. Biocartis biedt een boeiende werkomgeving, waar hard werken en plezier maken even belangrijk zijn!

Ben jij geïnteresseerd in een job bij Biocartis? Ontdek snel onderstaande jobs en solliciteer!